Wat zijn superfoods?

“Superfoods”… het klinkt op het eerste gehoor misschien een beetje vreemd, maar in feite dekt de term ‘superfood’ precies de lading. Superfood is voeding van uitzonderlijk hoge kwaliteit en heeft daardoor een zeer heilzaam effect op onze schoonheid, gezondheid en algemeen welbevinden. Voorbeelden van superfoods zijn er te over: Acai, rauwe olijven, hennepzaad, maca, aloë vera , rode bieten, maar ook zeegroenten (kelp), Reishi paddenstoelen en zelfs rauwe cacao. Afwisseling genoeg dus, en daarmee bieden superfoods voor ieder wat wils. 

Ook al zijn er tal van superfoods te vinden, bepaalde eigenschappen hebben al deze superfoods met elkaar gemeen. Zo is ieder ‘superfood’ afzonderlijk een voedingsmiddel dat op meerdere fronten heilzaam is: versterking van het immuunsysteem, een jongere uitstraling van de huid, bescherming tegen kanker en vrije radicalen, goed voor hart en bloedvaten… Superfoods hebben voordelen te over en zijn een must voor iedereen die zijn of haar gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Wat zijn superfoods nog meer?

Superfoods als verjongingsmiddel

Ouderdom… Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn. Laat staan dat iemand er zo oud uit wil zien als hij of zij is. Van superfoods wordt gezegd dat deze ook een verjongend effect hebben op ons lichaam. De gezonde eigenschappen van superfoods zouden de effecten van oxidatie tegengaan, waardoor ons lichaam minder snel veroudert. Hierdoor zouden we minder snel rimpels ontwikkelen. Of het werkelijk zo eenvoudig is om het verouderingsproces enigszins te vertragen, daar zijn de geleerden nog niet over uit. Er zijn wetenschappers die sceptisch staan tegenover superfoods, er zijn er ook legio te vinden die superfoods als anti-verouderingsmiddel van harte propageren. Over één ding is echter iedereen het eens: superfoods eten is gezond. Hoe dan ook.

Superfoods voor meer energie!

We leven in een jachtige maatschappij: iedereen is druk, druk, druk en het liefst proppen we 25 uur in een dag. Geen wonder dat de meeste mensen wel wat extra energie kunnen gebruiken. Superfoods kunnen je energielevel een prima boost geven.

Deel dit artikel
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *