Ook kinderen kunnen uit de voeten met superfoods

Als je kinderen hebt, wil je hen natuurlijk een zo gezond mogelijke start geven. Ze volproppen met chocolade en chips hoort daar natuurlijk niet bij, hoewel een dagje zondigen heus geen halsmisdaad is. Ongezond eten moet je echter niet voor gewoonte gaan houden, zéker niet omdat de kinderen dan al snel de neiging hebben om met gedrein en gezeur (“lussik nie!”) te reageren wanneer je toch een keer groente op het menu zet. Een hapje voor oma, een hapje voor opa, een hapje voor pappa, een hapje voor mamma, kijk er komt een treintje aan, tjoeketjoeke en nu opeten-want-anders-krijg-je-geen-toetje… Ook zo moe van het gesteggel aan tafel? Geef je kinderen dan gezond te eten met speciale superfoods voor kinderen. 

Spruitjes en dergelijke, de meeste kinderen worden er niet blij van. Broccoli en boerenkool hoeven vaak evenmin op veel applaus te rekenen. Maar wat te denken van een lekkere smoothie, speciaal gemaakt van allerlei soorten superfood? De meeste kinderen zijn dól op smoothies, vitaminebommetjes die je in een handomdraai maakt (als je de beschikking hebt over een blender). Met een smoothie per dag help je je kinderen aan meer energie, een betere stoelgang, een sterker immuunsysteem en een gezondere huid. Je kind zit lekkerder in zijn of haar vel, waardoor ook de schoolprestaties toenemen.

Vers fruit en pure chocolade

De meeste kinderen zijn wel te porren voor vers fruit, zeker wanneer het fruit fel van kleur is. Maak daar gebruik van, want maar al te vaak geldt: hoe feller gekleurd het fruit is, hoe gezonder! Maar ook pure chocolade is voor de kinderhersenen een prima en redelijk gezond alternatief. Hier kan je dus zeker je voordeel mee doen, want er is bijna geen kind te vinden dat nee zegt tegen een lekker blokje pure chocolade. En wanneer je ze niet vertelt dat pure chocolade helemaal zo slecht niet is, kan je fruit en chocolade zelfs combineren: “Jij mag een stukje chocoladeletter als je eerst een mandarijntje eet.” Zo sla je twee vliegen in één klap.

Deel dit artikel
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Een gedachte over “Ook kinderen kunnen uit de voeten met superfoods

  1. juliadiets

    Na ons laatste blog over voeding in relatie tot baby’s in de eerste 36 maanden van hun leven, is het nu tijd geworden om eens te kijken welke gezonde voeding en superfoods voor kinderen belangrijk zijn voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 4 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *