Een gezonde huid met superfoods

Je huid is een belangrijk aspect van je gezondheid. Maar dat niet alleen: je huid is ook onderdeel van je visitekaartje. Heb je een slechte huid, dan kan je je hierdoor heel down en onzeker voelen. Mensen met een mooie, gezonde huid daarentegen hebben een frisse en energieke uitstraling. Maar weet je dat er speciale superfoods voor een gezonde huid zijn?

Huidproblemen zijn -helaas- van alle tijden. Acne, eczeem, psoriasis, (steen)puisten, rode vlekken of blauwe kringen onder de ogen… Er is vaak heel wat mis met ons velletje. De oorzaken hiervoor kunnen legio zijn, denk maar aan bijvoorbeeld stress, slaapgebrek, luchtvervuiling en gebrek aan vitamines. Met behulp van superfoods geef je je huid een heuse boost, waardoor problemen sterk verminderen of soms zelfs als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Superfoods voor een gezonde huid

Een van de wondermiddeltjes bij uitstek is aloë vera. Aloë vera staat bekend om z’n helende eigenschappen wanneer het gaat om bijvoorbeeld insectenbeten, huidirritatie maar ook brandwonden. Het is een probaat middel tegen acne, eczeem, littekens, wondjes, uitslag, vlekken, spataderen en psoriasis. Ook hennepzaad zorgt ervoor dat je beter in je vel komt te zitten, of althans dat je vel er beter uit gaat zien. Dit komt door de aanwezigheid van onverzadigde omega-3 vetzuren, een van de belangrijkste bronnen voor een gezonde huid met dito uitstraling.

Bij een droge huid

Heb je vaak last van een uitgedroogde huid, probeer dan eens rauwe honing. Rauwe honing bevat sterke celregenererende eigenschappen, waarvan je niet alleen profiteert als je last hebt van huidinfecties maar ook wanneer je ouderdomsverschijnselen te lijf wilt gaan. Honing tegen de rimpels dus! Ook rauwe cacaoboter is een weldaad voor je vel.

Ah nee, acne!

Acne is een veelvoorkomend en helaas ook vaak hardnekkig huidprobleem. Veel mensen die last hebben van acne, hebben hun pukkels en puistjes zien afnemen door het drinken van bietensap. Bietensap heeft namelijk een sterk reinigende werking, wat je terugziet in de gezondheid van je huid.

Deel dit artikel
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *