Blaasontsteking verlichten met superfoods

Mannen hebben er niet zo snel last van, vrouwen des te vaker: blaasontsteking. Heb je al vaker blaasontsteking gehad, dan herken je de symptomen al snel. Het begint met vaker naar het toilet moeten en een sterkere aandrang voelen om te plassen, maar al snel wordt het urineren ook pijnlijker, totdat je het gevoel hebt “scheermesjes te plassen”. Ook kan je last krijgen van buikpijn en van koorts. Tegen blaasontsteking wordt vaak antibiotica voorgeschreven, maar weet je dat je ook superfoods tegen blaasontsteking kunt eten?

In de natuur vind je legio superfoods tegen blaasontsteking. Voel je een blaasontsteking opkomen, ga je dan een tijdje helemaal te buiten aan cranberries. De bacteriën die blaasontsteking veroorzaken, zijn namelijk heel gevoelig voor het zuur dat in deze bessen zit. Wil je de werking van cranberries extra ondersteunen, eet dan veel citrusvruchten en drink citrussap. Let op als je medicatie gebruikt: dit mag niet altijd in combinatie met grapefruitsap. Twijfel je, vraag doe dan navraag bij je arts of apotheker voordat je superfoods tegen blaasontsteking gebruikt.

In de zevende hemel met zeewier

Ook Irish moss, een zeewier dat groeit langs de Amerikaanse en Europese kust van de Atlantische Oceaan, is heilzaam ter voorkoming van blaasontsteking. Verse Irish moss voelt zacht en kraakbeenachtig aan en heeft een groengele, rode, of donkerpaarse kleur. Het is rijk aan mineralen en antioxidanten, heeft een goede uitwerking op de spijsvertering en helpt ook bij hoest, vastzittend slijm, verkoudheid of griep. In vroeger tijden werkt het gebruikt als geluksamulet bij lange reizen of als talisman ter bevordering van geluk, welvaart en gezondheid. Het zeewier heeft miljoenen mensen het leven gered tijdens de aanhoudende hongersnood in de 19e eeuw, maar wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt voor cosmetische toepassingen. Het wier bevat namelijk veel vitamine K, waardoor het huidveroudering tegengaat en huidproblemen helpt verlichten.

Deel dit artikel
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Een gedachte over “Blaasontsteking verlichten met superfoods

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *