Aardbeien zijn echte superfoods!

Wie nog nooit van het verschijnsel superfoods heeft gehoord, denkt nu misschien aan struinen door de reformwinkel en zakjes vol met ondefinieerbare zaden, bessen en granen. Niets is minder waar: ook in de supermarkt zijn legio voorbeelden van superfoods te vinden. Aardbeien bijvoorbeeld. 

Er zijn verschillende manieren waarop je aan aardbeien kunt komen. Je kan ze natuurlijk bij de supermarkt halen, maar het is veel leuker om zelf aardbeien te kweken. Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt, lukt dit vaak verrassend goed: een paar aardbeienplanten in de grond of in een speciale pot en geduld hebben maar. Wel moet je ervoor zorgen dat de planten afdoende zon krijgen én dat je de aardbeien beschermt tegen vogels, want ook die zijn dol op dit superfood.

Waarom zijn aardbeien gezond?

De reden dat aardbeien tot superfood gerekend mogen worden, is het feit dat zij beschikken over tal van eigenschappen die onze gezondheid ten goede komen. Zo versterken ze je immuunsysteem en helpen je huid jong en gezond te houden, doordat ze het bindweefsel sterk houden. Ze bevatten kankerbestrijdende eigenschappen, helpen reumatoïde artritis voorkomen en zijn een prima bron van kalium. Dit laatste heeft een gezonde uitwerking op je hart. Ben je in verwachting? Laat dan de aardbei al helemaal niet links liggen, want dit superfood bevat foliumzuur en helpt hiermee spina bifida (een open ruggetje) voorkomen. Ook heeft de aardbei een onstekingsremmende werking, waardoor pijnen kunnen worden verlicht.

Tanden poetsen met aardbei?

Aardbeien zijn dus zeer gezond en volgens de meeste mensen ook zeer smakelijk. Maar met aardbeien kan je meer doen dan alleen opeten. Wanneer je een papje maakt van geprakte aardbei en hiermee je tanden poetst, zouden je tanden op den duur witter worden. Onomstotelijke bewijzen zijn hiervoor nog niet gevonden, maar tal van celebs zweren bij de aardbei voor een echte Hollywood-smile.

Deel dit artikel
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *